Велосъстезание за деца и възрастни ще има в София на 19 юли

velosustezanie

На 19 юли в София ще бъде проведено атрактивно велосъстезание в дисциплина кроскънтри, в което ще могат да се включат професионалисти, деца и любители колоездачи.

Организаторите на събитието от „Консепт Криейтив“ подготвят много приятно и интересно трасе, по което неделният ден в парка може да стане наистина вълнуващ. В състезанията могат да се включат всички желаещи, като ще бъдат разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже „Хоби“, мъже „Про“ и жени. Всеки кандидат-участник в събитието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации ТУК.

Събитието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Основната цел на XCO София е да накара повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.

Състезанието ще бъде открито на 19 юли от 12 часа с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията „Живот с Паркинсон“ (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните от Паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването.

Трасето за състезанието се разпростира от поляната вдясно от входа на Южния парк от страната на бул. „Витоша“, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно. В зависимост от категорията си, състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо.

Програма
18.07 Събота
17:00 – 19:00 Оглед на трасето и регистрация

19.07 Неделя
9:00 -11:00 Регистрация
9:00 -12:00 Тренировка
12:00 Откриване на състезанието
12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
13:00 Старт детско състезание
14:00 Старт категория „Хоби“
15:30 Старт категория „Елит“
17:00 Награждаване

Източник: Sportal.bg