Чудо: Близначки, родени с два месеца разлика

близнаци, чудо, Списание РОДИТЕЛ, Родител.бг

Възможно ли е близнаци да се родят с два месеца разлика? Оказва се, че ДА. През месец ноември 2014 г. бременна жена постъпва в румънска болница със силни контракции, докато е още в 7-мия месец. Родилният процес започва и лекарите се подготвят за появата на недоносените момиченца. Вместо това обаче те стават свидетели на истински природен феномен.близнаци, чудо, Списание РОДИТЕЛ, Родител.бг

Първото дете се появява на бял свят и изведнъж контракциите на жената стихват. Лекарите започват да се двоумят дали да извадят бебето или да изчакат. В крайна сметка, те решават, че след като родилните контракции са спрели, е по-добре да оставят второто бебе, за да може то да наддаде на ръст и на тегло. Второто момиченце остава още седем седмици в утробата на майката и продължава да расте.

“Това се случва много рядко, истинско чудо е, че контракциите спряха за втория близнак. Това беше нещо повече от чудо“, коментира д-р Адреан Сорин Кракин.

Първото бебе се ражда с достатъчно разкритие и разширени родови канали. След като контракциите спират, шийката на майката се е отпуснала и това е позволило на тялото да се възстанови за износването на второто бебе.близнаци, чудо, Списание РОДИТЕЛ, Родител.бг

Любопитен факт е, че при ехографските изследвания през бременността се е доказало, че бебетата са били в различни ембрионални торбички и са имали отделна плацента, както често се случва при разнояйчните близнаци.

Второто бебе се ражда едва през януари 2015 година в болница в Букурещ чрез Цезарово сечение. Така в историята ще остане невероятния случай на момиченца-близнаци, родени през две различни години – 2014 г. и 2015 г.