Как да си направим домашна лимонада с мед?

домашна лимонада с мед

В горещите летни дни е изключително важно да поемаме достатъчно течности, за да избегнем дехидратация на организма. Често обаче жаждата подтиква, както децата, така и възрастните, да поемат огромни количества безалкохолни напитки като кола, фанта или швепс. А както всички знаем, те са пълни с вредни съставки, подсладители и оцветители.

Ето с какво да заменим този тип продукти, така че – хем да се разхладим, хем да изпием нещо вкусно и домашно приготвено.

Домашна лимонада с мед

Необходими продукти:

2 лимона

2 лайма

2 с.л. мед (незахаросан)

1,5 литра газирана вода

1 връзка мента

Лед на кубчета или натрошен

 

Начин на приготвяне:

Лаймът и лимоните се разрязват наполовина. От тях запазете една половинка лимон и една половинка лайм, а останалите изцедете. Добавете мед към изцедените лимони и лайм (за предпочитане да не е захаросан, за да се разтвори по-лесно) и разбъркайте, за да се разтопи. В никакъв случай не нагрявайте меда с цел да го разтопите, защото така се губят полезните му съставки. Вземете кана и сипете вътре получената смес. Залейте разтопения мед и изцедените лимони и лайм с газираната вода. Заделените две половинки се нарязват на шайби и се поставят при останалите съставки. Накрая прибавете листенцата от мента и леда.

Е, вече може да опитате от тази вкусна и освежаваща домашна лимонада!

Списание РОДИТЕЛ, Rodilte.bg

Вижте още:

Полезна и вкусна торта без захар и без печене

Полезни и вкусни бисквити без захар и брашно

Плодов десерт с крема сирене