Как една майка учи сина си да има задължения у дома

майка дете домакинска работа1

Better Writer Ad

„Уча сина си да върши домакинска работа и да помага у дома. Защо? Защото смятам, че тези неща не са просто „женска работа“ – този пост във Facebook на една майка от Мичигън, САЩ, предизвика поредица от дискусии и противоречиви коментари.

В него тя показва галерия от снимки как шестгодишният й син Лайн пуска пералня, зарежда съдомиялната машина и дори готви. Постът е споделен от над 57 хиляди души, но в същото време получава и немалко критики от майки, които са на мнение, че е неморално детето да изпълнява подобни задължения.

„Един ден синът ми ще бъде самостоятелен човек, който ще е в състояние да се справя сам с неща, считани за „женска“ работа“, споделя майката.

„Живеем във време, в което повечето хора се оплакват, че училището не ни учи как да готвим, как да пускаме пералня и как да си плащаме данъците. Това ме накара да искам моето момче да знае някои основни неща в живота и да може да се справя сам“, споделя Никол Паолин, майката на шестгодишното момче.

„Запомнете, родители, мъж, който вярва в тезата, че „силният пол“ не е създаден за „женска работа“, някога е бил малко момче, което е научено, че нещата стоят именно така“ – с тези думи завършва своята изповед майката.

А какво мислите вие? Трябва ли да учим децата си на подобни неща или всичко това е прекалено?

майка дете домакинска работа2