Коледата – преди и след появата на децата

koleda

Първият сняг

Преди децата: Чудесен момент да се насладите на хубава музика, четене на книги и пиене на червено вино у дома.


След децата: Чудесен момент да се научите да дърпате шейна, да обличате дете с грейка, яке, ръкавици, шалове, шапки и… след това да го съблечете за броени секунди, защото му се е допишкало.

 

Подаръците

Преди децата: Купувате по нещо стилно за любимите си хора, а за вас – нова рокля. Разходните по магазините по Коледа си имат своя чар.

След децата: Следвате стриктно списъка с желания, който „ДЯДО КОЛЕДА” трябва да изпълни, и препускате по магазините за играчки в търсене на куклата, която казва „Мама“ и колата с дистанционно с лика на Макуин Светкавицата.

 

Коледните снимки

Преди децата: Правите си весели коледна снимка с приятели. Ще са чудесен спомен за безгрижните години.

След децата: Няма страшно, ще махнете с Фотошоп тъмните кръгове под очите, а и едва ли някой ще забележи, че детето си е бръкнало в носа на една от снимките.

 

Събуждането на Коледа

Преди децата: Няма нищо по-хубаво да се събудиш на Коледа след здрав и дълбок сън и да звъннеш на близки и приятели, за да им честитиш.

След децата: Спането след 8 ч. е далечен спомен. Събуждате се от жизнерадостни крясъци на деца и подскоци върху спалнята… и върху вас самите.

 

Подготовка за коледното парти

Преди децата: Събирате се с приятели в някой хубав бар или ресторант. Преди това отделяте поне 50 минути, за да изберете най-стилната рокля и да се гримирате.

След децата: Коледно парти? По-скоро обяд с роднините или с други двойки с деца. Преди това отделяте поне 50 минути, за да убедите детето си, че костюмът на Спайдермен не е подходящо коледно облекло.

 

Равносметката:

Хаосът на Коледа, когато наоколо има деца, е в кърпа вързан. Но пък не можем да си представим живота без нашите малчугани и – каквото и да си говорим, те са най-прекрасният подарък, който можем да си пожелаем.  Защото какъв би бил животът без детски смях в коледната утрин, без хол, пълен с разхвърляни играчки и без малко коледни бели, за които да си спомняме с усмивка :).

Весела Коледа!

 

Вижте още:

20 забавни илюстрации, показващи какво се случва след появата на децата

Какво казват майките и какво чуват децата

5 идеи за семейни коледни игри

С дете и без дете навън – 8 карикатури, показващи разликата