Връчват финансова помощ за лечение на деца, пострадали при тежки катастрофи в Пловдив

blusnato_dete

Пет пловдивски деца, станали жертви на тежки катастрофи, ще получат финансова помощ за лечение и възстановителна терапия.

Средствата са предоставени от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст.

Мотото на събитието, което ще се проведе от 11 часа във фоайето на сградата на Общински съвет – Пловдив, е “Да запазим децата на пътя!”, участие ще вземат и представители на МВР – Пътна полиция, Министерство на здравеопазването, СБА, БЧК и членове на Фонда. Ще бъде изнесена статистика за транспортните инциденти в Пловдивска област, която от началото на годината е на едно от първите места в страната по брой произшествия и пострадали.

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР, СБА, Професионалната българска футболна лига, и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединяват и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, “Здравноосигурителен институт” АД и Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Отскоро член на Фонда е и фондация “Приказка за пътя”. Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 450 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.

Източник: topnovini.bg

Comments are closed.