Подпомагат родители, загубили работа заради пандемията, с кампанията „Банка на доброто“

Кампанията „Банка на доброто” се провежда за първи път от сдружение „Усмивка”, Бургас,  с подкрепата на Национална мрежа за децата и фондация „КАХАНЕ“, Швейцария.

Целта на кампанията е да се съберат средства за 80 деца от социално слаби семейства, чиито родители са загубили работата си в резултат от пандемията от Ковид 19 и обществото да бъде информирано и съпричастно към проблемите на социално слабите семейства.

Средствата могат да бъдат под формата на парични дарения чрез закупуване на ваучери на стойност 10, 20, 30, 50 или 100 лева и да бъдат преведени по сметката на Сдружението, така също и под формата на помощни материали като дрехи, обувки, ученически раници, тетрадки, блокчета за рисуване, моливи, химикали, линийки, пергели, боички, скицници, пластелин, дезинфектанти, санитарни материали, почистващи препарати и др.

Даренията можете да занесете на място или да изпратите на адрес: гр. Бургас, ул. „Янко Комитов ” 4.

Ваучерите за подкрепа можете да закупите на същия адрес, да поръчате на 0988 753 171 или да приведете сумата по сметка на Сдружението:

SMILE SDRUZHENIE IBAN BG23RZBB91551007918704
РАЙФАЙЗЕНБАНК ,ОФИС БУРГАС 5

Децата , на които ще бъдат раздадени тези средства, ще бъдат предложени от ЦОП Бургас и от училища в Бургас и региона.

Кампанията „Банка на доброто” ще се проведе в периода 15 март  – 15 април, 2021 г.

От 15 до 31 март сдружението отправя покана към жени- самотни майки, останали без работа в резултат от пандемията, да преминат безплатно обучение за придобиване на умения за работа като социални и лични асистенти и домашни помощници. Обучението ще се проведе онлайн или чрез предоставяне на печатни материали на желаещите. След приключване на обучението и полагане на изпит, участниците ще получат Сертификат за овладяване на умения за работа с посочените професии. Част от тях ще имат възможност да започнат работа в Социално-информационен център „Усмивка“ на същите длъжности.

Коментарите са изключени.