Как един баща припомни на мъжете, че е важно да уважават майките на своите деца

 баща разказ майка
Снимката, която Тони публикува във Facebook на своята жена Шарлот и детето си

Веднъж чух една майка да казва „Ако успея да убедя мъжа си, че майчинството всъщност не е ваканция, значи мога да променя света”. Да, за много бащи, които са по цял ден на работа и не участват толкова активно в грижите за бебето и детето, сигурно нещата изглеждат лесни.

Наскоро обаче един баща от Лос Анджелис на име Тони пусна пост във Facebook, който се превърна в истинска сензация. В него той разказва за живота със своята съпруга Шарлот и грешките, които мъжете, а и той самият, допускат, когато става дума за майките на децата им.


Понякога не давам на жена ми Шарлот уважението, което тя заслужава. Когато се прибера от работа, тя винаги е „уморена”, а аз си казвам – „Та нали аз съм бил на работа цял ден”. По-късно се зачудих какво прави тази невероятна жена, докато аз съм навън… дали не стои по цял ден и не гледа телевизия, докато е с бебето? Отговорът е НЕ. Когато отида на работа, тя се събужда заедно с мен и започва да отмята задачите и да се приготвя за натоварения ден, който й предстои.

Когато бебето огладнее, тя бърза да го нахрани, независимо, че самата тя не е хапвала изобщо. Когато на бебето му се спи – тя го приспива и въпреки че и на нея й се спи, тя използва времето, за да почисти къщата.

Бебето иска внимание и игри, а майка му все още не е намерила време да хапне. Само след малко цялата къща е пълна с играчки и цари бъркотия, а цялото чистене и подреждане е отишло на вятъра. А аз се прибирам от работа и се ядосвам, че е разхвърляно и Шарлот нищо не е свършила. А тя всъщност е работила цял ден.”

Да, малцина бащи стигат до подобни прозрения, може би и затова изповедта на този татко предизвика толкова голям интерес. Дано повече мъже се вслушат в призива, с който той завършва:

Уважавайте майката на детето си. Тя е специален човек, който се е отрекъл от всичко, за да ви дари с дете и за да се грижи за него всекидневно”.

Над публикацията работи: Ралица Стефанова

Списание РОДИТЕЛ, Roditel.bg

Вижте още:

Как една майка учи 6 годишния си син на уважение към жените и на добри обноски

Да позволим на детето да порасне – или как прекаленото обгрижване съсипва децата

20 доказателства за силата на майчината обич

Как една учителка научи децата да прощават