С деца на път: 12 места, които да посетите в Париж

В рубриката ни „С деца на път“ ви представяме интересни места, които да посетите, ако пътувате със своите деца. В последната ни публикация ви дадохме 20 идеи за места, които да посетите в Лондон със своите хлапета, а сега е ред на Париж – невероятен град, изпълнен с вълшебство и приключения, които ще направят пътуването за всяко дете наистина незабравимо. От забележителности до интерактивни музеи, ето някои от най-добрите места, които да посетите в Париж с деца:

 

1. Айфеловата кула


Нито едно посещение в Париж не е пълно без изкачване на Айфеловата кула. Децата ще бъдат възхитени от възможността да се качат на тази емблематична структура и да се насладят на панорамната гледка към града. Има специални платформи за наблюдение и малки подаръчни магазини, където могат да си купят сувенири.

Цена на билет: €25 за възрастни, €12.50 за деца

2. Choco Story Париж – Музей на шоколада и работилница за шоколад

Този музей е истински рай за малките любители на шоколад. Choco Story разказва историята на шоколада от древността до днес и предлага възможност на децата да видят как се прави шоколад, както и да участват в работилници за приготвяне на шоколадови изделия. Работилниците са на разположение срещу допълнително заплащане и предлагат интерактивно преживяване за малки и големи, а след това ще си похапнете всички [шоколадови вкусотии, които сте си приготвили.

Цена на билет: €13 за възрастни, €10 за деца, €20 за работилница по шоколад

3. Paradox Museum Париж

Горещо ви препоръчваме това уникално място, където забавлението е гарантирано, а и ще си тръгнете с невероятна колекция от снимки. В Paradox Museum децата могат да изпитат различни оптични илюзии и парадоксални изживявания. Музеят предлага множество забавни и интерактивни стаи, които ще предизвикат тяхното въображение и ще ги накарат да се замислят за света около тях по нов начин. Персоналът на музея е на разположение, за да заснеме вашите уникални кадри, които ще ви останат като чудесен спомен.

Цена на билет: €18 за възрастни, €15 за деца

4. Дисниленд Париж

Ами, разбира се –  как бихте могли да посетите Париж, без да включите Дисниленд? Разположен на около 30 км от Париж, Дисниленд е мечтаното място за всяко дете. Тематичният парк предлага множество атракциони, шоута и паради с участието на любимите герои от Дисни. От класическите въртележки до адреналиновите влакчета, тук има забавления за деца от всички възрасти.

Цена на билет: €90 за възрастни, €82 за деца (цените варират в зависимост от сезона и офертите, от това дали ще изберете само 1 или 2 тематични парка и т.н.)

5. Музеят на науката и индустрията (Cité des Sciences et de l’Industrie)

Музеят на науката и индустрията в Париж е най-големият в Европа и предлага множество интерактивни експонати и занимания, които са идеални за децата. Те могат да откриват чудесата на науката, да участват в научни експерименти и да се запознаят с различни технологии и иновации. Музеят разполага с отделни зони за различни възрасти, включително малки деца и тийнейджъри. Има и планетариум, зона за видеоигри, зона, посветена на космоса, аквариум, както и временни експозиции на различни теми. Музеят се намира точно на изхода на метрото, така че е удобен от гледна точка на транспорт.

Цена на билет: €12 за възрастни, €9 за деца

6. Музеят на магията (Musée de la Magie)

Музеят на магията е магическо място, където децата могат да открият тайните на илюзиите и магическите трикове. Музеят предлага шоута с фокусници и демонстрации на различни трикове, които ще оставят малките зрители в захлас.

Цена на билет: €10 за възрастни, €8 за деца

7. Зоологическата градина в Булонския лес (Parc Zoologique de Paris)

париж зоопарк

Тази зоологическа градина предлага възможност да видите над 2000 животни от различни видове. Децата ще бъдат впечатлени от разнообразието на животинския свят и ще могат да научат повече за техните местообитания и начин на живот. Зоологическата градина разполага с множество образователни програми и шоута.

Цена на билет: €20 за възрастни, €15 за деца

8. Лувъра

Въпреки че Лувърът е известен със своите класически произведения на изкуството, музеят предлага специални турове и занимания за деца, които правят посещението забавно и образователно. Децата могат да открият тайните на древните цивилизации и да се насладят на интерактивни изложби.

Цена на билет: Безплатен вход за деца под 18 години, €17 за възрастни

9. Аквариумът в Трокадеро (Aquarium de Paris)

Аквариумът в Трокадеро предлага възможност на децата да открият подводния свят и да видят различни видове риби, акули и морски кончета. Има интерактивни басейни, където малките посетители могат да докоснат някои от морските създания, и различни образователни програми.

Цена на билет: €20 за възрастни, €13 за деца

10. Разходка с корабче по река Сена

Разходката с корабче по река Сена е чудесен начин да видите много от забележителностите на Париж от водата. Децата ще се насладят на плаването и на възможността да видят Айфеловата кула, Нотр Дам и Лувъра от различен ъгъл. Много круизи предлагат аудиогидове, които разказват интересни факти за историята и архитектурата на града.

Цена на билет: €15 за възрастни, €7.50 за деца (цените варират според оператора и маршрута)

11. Парк Астерикс (Parc Astérix)

Parc Astérix

Тематичен парк, вдъхновен от популярните комикси за Астерикс и Обеликс, разположен на около 35 км северно от Париж. Тук децата могат да се насладят на разнообразни атракциони и шоута, които са свързани с приключенията на галските герои.

Цена на билет: €51 за възрастни, €43 за деца.

12. Версай

Версайският дворец е великолепно място за разходка и разглеждане на историята на френската монархия. Децата могат да се насладят на красивите градини, големите фонтани и многобройните статуи. Възможността да видят къде са живели кралете и кралиците на Франция е вълнуващо изживяване за малките посетители.

Цена на билет: €18 за възрастни, безплатен вход за деца под 18 години

 

С тези интересни и разнообразни места, Париж обещава незабравими преживявания за цялото семейство. Пътуването с деца може да бъде истинско приключение, изпълнено с открития и усмивки. Не забравяйте да заснемете всички прекрасни моменти от вашето семейно пътуване в града на светлините.