Събития за деца на 1 юни – Пловдив

пловдив

Комплексът за социални услуги за деца и семейства кани на детски празник по повод 1 юни – Международния ден на детето. Той ще се състои на 1 юни 2015 г. /понеделник/ от 10.30 до 12.00 ч. в Цар Симеоновата градина – Виенски павилион /оркестрината/.


В събитието ще участват децата, ползващи услуги в Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Гости ще бъдат: Петър Зехтински: зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, Веселина Ботева – директор на Дирекция „Социална политика“- Община Пловдив, представители на Отдела за закрила на детето и Държавна агенция за закрила на детето, дарители и партньори.

В рамките на празника ще се състоят следните събития:

• Откриване на изложбата „Моят свят – моите права“ на картини, нарисувани от деца, настанени в Центровете за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ и „Детска къща“.
• Информационен ден на кампанията „Отвори сърцето си, приеми дете“, целта на която е да информира гражданите за спецификата на приемната грижа и децата. Приемната грижа е един от начините, децата които не могат да растат в своето рождено семейство и тези, които вече живеят в институции, да намерят своят дом и хората, които да се грижат за тях.
• Открит урок по квилинг, където децата ще изработват различни картички и които ще отнесат за спомен от празника.
• „Още един начин да помагаме на хората“ – Акция по кръводаряване, организирана КСУДС съвместно с Центъра по трансфузионна хематология – Пловдив. Мобилният екип ще очаква кръводарители до площад „Централен“, в близост до Военния клуб.
• Водещият Стефан Лозанов е подготвил спектакъл, изненада за малчуганите, изпълнен с игри, танци и конкурси. Детската вокална група „Омайниче“ с ръководител Таня Орманова и детският танцов състав „Марица“ с ръководител Галя Ангелова ще забавляват децата.
• „За да има детство“ – Балони с посланието, което екипа на КСУДС вече 10 години отправя чрез своята работа, ще полетят в небето на Пловдив.

 

Източник: plovdiv24.bg