Събития за деца на 1 юни 2015 – Варна

варна

Много забавни развлечения за деца са подготвили от община Варна по повод Международния ден на детето – 1 юни.


В 10,30 ч. на Амфитеатъра в Морската градина ще започне празничен концерт с участието на 170 деца от осем общинските детски градини: ОДЗ №10 „Приказка“, ОДЗ №14 “Дружба“, ОДЗ №15 „Морска звездица“, ОДЗ №24 “Иглика“, ОДЗ №3 “Делфинче“, ЦДГ №15 “Гълъбче“, ЦДГ №39 “Звънче“ и ЦДГ №46 “Слънчева дъга“.

Децата от ОДЗ№10 „Приказка“ ще изпеят песента, която е национален победител в Международния конкурс на програма „Екоучилища“ на Фондация „Екологично образование“. Концертът ще продължи с народни песни, танци и пускане на балони. След концерта за участниците е организирано безплатно посещение в Зоопарка, където също има подготвени изненади. Децата ще видят как елените, птиците и маймунките търсят скрита храна. Малчуганите ще имат свободен достъп при зайчетата, морските свинчета и понитата и ще рисуват на асфалта своите любими животни. От Зоологическата градина са подготвили и викторина.

В чест на 1 юни Общинското предприятие „Спорт-Варна“ предоставя няколко възможности за безплатно ползване на бази. В периода от 13.00 ч. до 15.30 ч. без заплащане е входът за ледената пързалка в спортно-развлекателния комплекс „Младост“. От 7.00 до 12.30 ч. и от 14.00 до 21.00 ч. за свободно ползване е определен  един от плувните коридори на басейн „Делфини“.

Източник: chernomore.bg