Стартира детската версия на YouTube

списание родител, деца, дете, детска версия youtube

Better Writer Ad

Популярната платформа за видео споделяне YouTube ще пусне своята детска версия от 23 февруари, твърди USA Today.

За тази инициатива се говори от доста време, като най-ранната информация дойде още през март 2014 г. но Google потвърди за нейното съществуване едва пред декември миналата година.

YouTube for Kids ще дойде под формата на мобилно приложение, което ще бъде безплатно и първоначално ще е съвместимо само с Android устройства. То ще бъде отделено от основната видео услуга и ще има начална страница с осем опции, свързани с избора на различни детски ТВ програми и друго популярно и съобразено с възрастта съдържание.

Подрастващите ще могат да търсят видео клипове, използвайки идентична търсачка с нормалната версия на YouTube, но освен това ще могат да го правят и с гласови команди. Според Google тази функция трябва да се окаже доста популярна, тъй като за по-малките деца писането е проблем. Търсачката няма да може да се използва за откриване на неподходящо съдържание и ако децата използват думата „секс“ например, тя ще им дава различни свързани, но безопасни предложения, с които да опитат пак.

Въпреки, че засега Google не е обявила официално стартирането на детската YouTube версия, очаква се това да стане по време на конференцията Kidscreen през следващата седмица.

 

Източник: Kaldata.com