Стартира електронният прием за първокласници във Варна

От 10 чaса на 28 май, вторник, стартира електронната система за прием в първи клас в общинските училища на територията на Варна.

През учебната 2019/2020 година са осигурени 3 050 места в 37 училища, като е направена целодневна организация на обучение, съобщават от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Системата ще бъде отворена до 23,59 часа на 1 юни.

Родители, които нямат осигурен достъп до интернет, могат да подадат документи на място, в желаното училище. Изключително важно е да не бъдат допускани неточности при попълване на заявленията, особено в частта за допълнителни критерии, които се доказват при записване със съответните документи.

Не по-малко важно е, при стартиране на приема, родителите да използват дадената възможност за посочване на 10 желани училища. Ако системата не идентифицира детето или актуалната му адресна регистрация, е необходимо родителите да се явят в Община Варна, стая 1104, като носят документ за самоличност и копие на  документа, удостоверяващ актуалната адресна регистрация на детето.

Резултатите от класирането ще бъде обявени до 17 часа на 5 юни. Записването на приетите деца ще става на място в съответното училище в дните 6 и 7 юни. Ако кандидат първокласникът не бъде записан в срок, той губи мястото си, припомнят от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Правилата и графикът на дейностите по приема са публикувани в електронната платформа за прием в първи клас, поместен на сайта на Община Варна https://school.is-vn.bg/

Източник: monitor.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK