Цял клас се премести в друго училище заради учителката си по математика

Цяла паралелка шестокласници се преместиха в ново училище в София, за да последват любимата учителка по математика. Учителката се казва Правда, но се сблъскала с неправда, отбеляза bTV.

Заради срочен договор, който няма да бъде подновен, Правда Найденова трябвало да напусне училището си. Цяло лято родителите търсили ново училище за децата и учителката.

Историята разказа във фейсбук Марина Вълевска, майка на едно от момчетата. Найденова поела една от математическите паралелки в 5-и клас в 125-о СУ “Боян Пенев” в столичния кв. “Младост 1”:

“30-годишна, амбициозна, мила, справедлива, умна, знаеща жена. Тя плени децата. Беше с тях по 13 часа седмично. И това не беше достатъчно. Помъкна ги на походи по планините през уикенда. Викаше ги извънредно в училище, за да ги подготвя за състезания И всички деца ходеха. С желание! Направи група във вайбър с децата. Там обсъждаха задачи и домашни. Участваше активно във фейсбук страницата на класа. Беше винаги на разположение. За деца и за родители”, разказва в поста си майката.

Деца и родители били шокирани, когато в края на учебната година се оказало, че Найденова е на срочен договор, който няма да бъде подновен, пише „24 часа“. Родителите поискали среща с директорката, 3-часовите спорове не завършили с консенсус. “Смислен отговор не получихме. Имаше зле скалъпени обвинения за несвършена работа, които ние отхвърлихме лесно с факти”, пише Вълевска. Извадили 3 листа с имена, медали и грамоти от състезания по математика през годината.

На обявен за поста конкурс се оказало, че Найденова не отговаря на изискването да е учител едновременно по математика и информатика, за да преподава в създадената интерактивна стая за обучение. А именно с подготвените от нея документи училището е обявено за иновативно от МОН, разказва още майката.

Родителите решили да търсят ново училище. Директорът на 128-о СУ “Алберт Айнщайн” Юлиян Плачков ги изслушал. Той вече бил обявил конкурс за учител по математика, а Найденова се оказала единствен кандидат. Така 18 от 27 деца тръгнали на 15 септември в ново училище, но със старата си класна.

 

Вижте още:

5 неща, които учителят трябва да знае за децата ви

Как една учителка научи децата да прощават

Да научим децата на математика чрез… игри

Искате детето ви да има успех в училище? Ето какво да направите: