5 неща, които учителят трябва да знае за децата ви

учител учители дете
Ролята на учителя е изключително важна. За да може да намери точния подход към всяко дете, той се нуждае от допълнителна информация, предоставена от родителите. Вижте какво не бива да криете от учителите на вашите деца.Хобита и интереси

Важно е учителят да знае за интересите и извънкласните занимания на детето. Така в учебния процес ще има възможност да доразвие неговите таланти и способности в дадената посока. Да ви препоръча допълнителни обучения, занимания.

Трудни теми

Всеки родител знае кои са силните и слаби предмети на детето в училище или ако то сега встъпва в първи клас, кои занимания от предучилищната група са показали най-ниски резултати. Информирайки учителя за това, той ще може да обърне специално внимание на слабите страни и намирайки точния подход и начин на предаване на информацията, да помогне за подобряване разбирането на детето.

Алергии и други здравословни проблеми

От съществено значение е да информирате учителя за здравословните проблеми на детето. Дори и най-незначителните неразположения трябва да бъдат споделени, за да може да се реагира бързо в случай на настъпили усложнения. Някои медицински състояния изискват специално внимание.

Семейни проблеми

Ако има ново бебе в семейството, загуба на родител или роднина, развод и т.н., всичко това оказва влияние върху детската психика. Ето защо е важно да информирате учителя.

Чувствителни зони

Някои деца са стеснителни, не са посещавали детска градина и имат трудности в комуникацията с други деца и възрастни, заекват или имат някакви страхове. Знаейки тази информация за вашето дете, учителят ще може да подходи индивидуално към него, да го предразположи или да предотврати потенциални заплахи за неговата сигурност и самочувствие.

Вижте още:

Как да подсилим имунната система на детето преди тръгване на ясла, градина и училище

Кои са най-добрите училища у нас?

Щастието – през погледа на децата

Защо финландското образование е толкова успешно