4 причини да запишем детето си на йога

йога дете
Чудите се дали да запишете вашето дете на йога, на английски или на цигулка. Каквото и решение да вземете, обмислете го внимателно и помнете, че е важно не да създадете един успешен в кариерно отношение човек, а независима, здрава и свободна личност, която може да поема отговорност за решенията си и да се справя във всяка ситуация. Ако постигнете това, то детето ви със сигурност ще има професионални успехи, независимо с какво се занимава. Защо е добро решение да запишете своя син или дъщеря на йога за деца?
1. Здраве
Йога упражненията подобряват кръвообращението, укрепват мускулите и правят децата гъвкави и силни. Хлапетата се учат да контролират дишането си и да поддържат тялото си в добра форма.
2. Добро самочувствие
Йога помага на децата да опознаят тялото си, да се движат с лекота и да изградят усещане за това как се пласират в пространството. Дава им ново себеусещане, учи ги да се харесват. Това непременно повишава тяхното самочувствие и ги прави по-уверени.
3. Концентрация
Йога за деца обикновено се практикува в сборен клас, където хлапето ви попада сред непознати и трябва да се справя с нови ситуации. Изпълнението на различните асани изисква концентрация и вслушване в себе си, които то трябва да постигне, независимо дали е шумно и дали детето отляво му е симпатично. Умението за концентрация, независимо от заобикалящата среда, е много ценно и приложимо във всяка една ежедневна или необичайна ситуация.
4. Търпение и приемане
Йога за деца не е спорт, а преживяване, което учи на търпение, последователност и упоритост. За да могат да изпълнят различните асани, децата трябва да проявят именно тези качества. Те ще се убедят на практика, че всеки неуспех е временен и трябва да го приемат, да се поучат от него и да продължат нататък. А успехите само ще ги мотивират да действат по същия начин и занапред.
Благодарение на: Ozdravei.com

Вижте още:

8 причини да запишем детето на плуване

Кой спорт е подходящ за детето и коя е подходящата възраст?

Как да предпазим детето от гръбначни изкривявания и какво трябва да знаем?

Закаляване на бебето за по-добър имунитет