Денталната клиника Vlahova Laser Dental Center отвори врати

Денталната клиника Vlahova Laser Dental Center вече приема своите малки и големи пациенти след официалното си откриване на 30 юни. Собственик и основател на клиниката е Д-р Ирен Влахова, първият в България дипломиран магистър по лазерна дентална стоматология от Медицински университет в Генуа – Италия.


Лазерът е особено подходящ за малки деца и бременни жени, тъй като гарантира безболезнено и приятно лечение, без стрес, вибрации и шум. Чрез този иновативен метод може да се избегне упойката и е огромно предимство за малчуганите, които имат страх от посещение при стоматолог.

Гости на откриването бяха управителите на най-големите дентални депа, пациенти на д-р Влахова и специални гости, сред които ТВ водещият Ники Кънчев, пулмологът д-р Александър Симидчиев, художниците Пламен Капитански и Филипа Русчева, д-р Рос Ботев, архитекти и юристи. С добро настроение и музика на живо от Алекс Славчев, всички те пожелаха попътен вятър на новия дентален център.

Какво представлява денталното лечение с лазер?

Лазерът е нова модерна технология в денталната медицина, която осигурява спокойно и безболезнено лечение, при което се избягва употребата на упойка поради факта, че няма вибрации, натиск, загряване или шум, което елиминира болката и стреса при пациента.

Лечението с лазер е особено подходящо за бременни, деца и всички пациенти, които изпитват тревожност или просто обичат комфорта. При хирургични интервенции не се използва скалпел, няма кървене, раните оздравяват по-бързо и няма болка след процедурата. При травми в устната кухина – счупване на зъб или избиване, които са много често срещани при децата, работата с лазер позволява да се коригира дефекта веднага, без болка и допълнително травмиране, тъй като няма докосване до зъбите.

Прилага се лазерна акупресура, която е безболезнена и приятна и дава мощен потенциал на тъканите за обновяване и възстановяване.

Д-р Ирен Влахова предлага профилактични и лечебни програми за лечение с лазер на различните венечни заболявания и техните усложнения.

Лазерът има редуциращо бактериите действие, а те са главните причинители на пародонтологичните проблеми. Лазерната светлина има и биостимулиращо действие и помага за стабилизирането и възстановяването на тъканите, което намалява подвижността на зъбите и необходимостта от екстракция. При редовна лазерна терапия се стационира процеса на разграждане на костта и запазване на зъбите.

Коя е д-р Ирен Влахова?

Д-р Влахова има дългогодишен опит при работата с деца, които й се доверяват чрез внимание и правилен подход, а с помощта на прецизната работа на лазера, ходенето на зъболекар се превръща в удоволствие. Тя е първият в България дипломиран магистър по лазерна стоматология от Университета в Генуа – Италия и е водещ специалист в лазерното дентално лечение. Завършила е много специализации в чужди университети. Прави презентации у нас и в чужбина. Обучава стоматолози, които искат да работят с лазер. Прилага, когато е необходимо, хипноза и психотерапия за намаляване на тревожността и напрежението при някои пациенти.