Иновативно приложение учи децата на цифрите и буквите

bukvenica-254958-810x0

Баща създаде приложение, което учи най-малките на цифрите и буквите. Образователната игра на име “Буквеница” е подходяща за деца от 3 до 7-годишна възраст и е достъпна за всички видове таблети и смартфони, съобщава БНТ.

Електронният буквар има безплатна и разширена платена версия.Идеята хрумва на корабния инженер Георги Кънчев, която неговият син проявява голямо любопитство към мобилните устройства. Решен да превърне интересите на момчето не само в забавно, но и в полезно занимание, Георги започва да търси образователни електронни приложения, подходящи за малки деца. Оказва се, че подобно нещо на български език няма, което подтиква авторът на играта сам да я създаде.

Играта започва със запомнящо се стихче и графика на животно, започващо с избраната буква. Букварът има 3 нива на трудност – в първото детето трябва да изпише буквата с докосване на опорните точки, а във второто чрез плъзване по тях.

Създателят на “Буквеница” споделя, че не иска да прави бизнес с играта, а да събере достатъчно средства, за да разработи и да я разшири още повече. Неговата най-голяма цел е букварът да достигне до повече деца и да им бъде полезен.