Как един баща изненада бившата си съпруга и се превърна в интернет сензация

баща изненадва майка

Били Флин Гадбойс от Бостън се развежда със съпругата си, но раздялата им не става причина той да изпитва горчивина и разочарования. Напротив – младият баща и бившата му жена остават в добри и приятелски отношения, което доста хора не успяват да постигнат.


Поредният жест на Били към бившата му съпруга е да помогне на децата си да я изненадат за рождения й ден като купува цветя, поздравителна картичка и дори помага на хлапетата си да й направят закуска. Когато го питат защо го прави, Били е много подразнен от въпроса. За тези, които не разбират жеста му, той обяснява, че отглежда и възпитава две момчета, на които трябва всеки ден да показва как да се отнасят към жените. Като баща, Били насърчава и други родители да изграждат и поддържат силна връзка с децата си и да уважават майките им. Според него ние, възрастните, трябва да бъдем пример за мъниците и това е по-важно от собствените ни чувства, обиди и разочарования.

За Били и бившата му съпруга нещата не винаги са били лесни. Трябвало е да преодолеят гнева и горчивината, но в крайна сметка са направили най-доброто за децата си. Положили са много усилия, за да установят добри отношения помежду си. Това е един постоянен процес, но двамата са решили да направят всичко необходимо, за да имат синовете им щастливо детството и добър пример за подражание.

Жестът на Били е важен урок за всеки – децата трябва да виждат родителите си в най-добрата им светлина, независимо дали са женени или разведени. Ето за какво трябва да помислим всеки път, в който се скараме или спорим с настоящата си или бивша половинка. Не е добре децата да ни виждат в такава ситуация, защото те нямат вина за нашите проблеми.

А ние можем да покажем най-доброто от себе си. Оказва се, че не е толкова сложно. За да се убедите, просто вижте поста на Били Флин Гадбойс, който събира стотици хиляди харесвания и споделяния в социалните мрежи:

„Днес е рожденият ден на бившата ми съпруга, така че станах рано, купих цветя, картичка и подарък от името на децата и им помогнах да й направят закуска. Но някои хора ме попитаха защо продължавам да правя всички тези неща за нея, въпреки че сме разделени. Това много ме подразни, затова нека обясня.

Отглеждам двама малки мъже. Примерът, който им давам с това как се отнасям към майка им, ще повлияе силно на начина, по който те ще възприемат и ще се отнасят към жените и връзките един ден. И това важи в много по-голяма степен за нашия случай, защото с майка им сме разведени.

Така че, ако сте в моята ситуация и не показвате добро отношение към бившата си жена и майка на децата ви, стегнете се. Бъдете над нещата, давайте добър пример. Защото това е по-важно от егото ви. Отглеждайте и възпитавайте децата си така, че да станат достойни хора. Светът днес се нуждае от тях повече от когато и да било.“

 

Вижте още:

Как да засилим връзката между баща и син – 8 съвета за татковци

Една мъдра притча за баща и син

Как една майка учи 6 годишния си син на уважение към жените и на добри обноски

Как да отгледаме момче, което се отнася с уважение към жените?