Pampers подкрепя родилни отделения в България с неонатално оборудване

Beds Babies 2

За да заяви своята дългосрочна грижа към здравето, комфорта и благополучието на новородените бебета и техните майки в България, Рampers осигурява 120 легълца за новородени и 100 стола за кърмене в родилните отделения в 10 български болници: УАГБ „Майчин дом“, София; МБАЛ – Бургас; МБАЛ „Шейново“, София; МБАЛ „Г. Странски“, Плевен; МБАЛ „Св. Георги“, Пловдив; МБАЛ „Св. Анна“, Варна; МБАЛ – Шумен; МБАЛ „Ив. Селимински“, Сливен; МБАЛ – Пловдив; МБАЛ – Стара Загора.


Pampers полага целенасочени усилия да допринасе възможно най-много за подобряване качеството на грижите за новородените в българските родилни домове.

Клиниката по неонатология в „Майчин дом“ получи 30 легла за новородени и 20 стола за кърмене.

ChairsПървата среща между майката и новороденото е много емоционален и важен момент. Подходящата среда и удобствата в първите им дни заедно помагат на бебетата да се адаптират към новата среда и стимулират кърменето. По този начин, чрез насърчаване на кърменето и осигуряване на по-добра грижа за децата, често се намалява и дължината на престоя в болницата.

„Инициативата на Pampers прави още по-приятни първите дни на новородените и техните майки заедно. Pampers традиционно даряват оборудване за неонаталните отделения в много родилни домове и ние сме благодарни за вниманието им към качеството на грижите за бебетата. Неонаталните легълца и столовете за родилки създават оптимални условия за бебетата и майките по време на техните първи най-емоционални моменти“, коментира Д-р Лилия Вакрилова, Началник отделение „Интензивни Грижи“ на Клиниката по неонатология в „Майчин дом“