Отпускат 300 000 лв. за уроци по плуване на деца

уроци по плуване, списание родител, roditel.bg, родител.бг

300 000 лева са предвидени за финансиране от Министерството на младежта и спорта на одобрените от министър Красен Кралев 26 проекта на спортни клубове по програмата “Научи се да плуваш”, които ще се реализират през 2015 г. в 13 населени места.

Планираният общ брой на децата, включени в програмата за уроци по плуване, е 3 099. Заниманията ще се провеждат под ръководството на 74 спортни специалисти/треньори на 21 басейна.

Целта на програмата е начално обучение по плуване на деца с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност и създаване на предпоставки за последващи системни занимания с водни спортове.

Очакваните резултати от реализирането на програмата са придобиването на първоначални знания за спазване на правила за безопасност при къпане и плуване, самопомощ и помощ при инциденти във водата с оглед намаляване на водните инциденти сред децата.

Спортните клубове, изпълнители на одобрените проекти, ще получат писмени указания за сключване на договор и изготвяне на финансов план към него по образец чрез експертите на ММС за съответните административни области.

Comments are closed.