Родители разказват за най-шантавите наказания от своето детство

Всеки родител има своите начини да се справи с проблемните си деца. Някои хора обаче отиват твърде далеч в строгите си изисквания.

Британска анкета с въпрос „Кое е най-откаченото правило или наказание на родителите ви, с което е трябвало да се съобразявате?“ разкрива много любопитни случаи. Сред отговорите има откровено невероятни истории.

„Веднъж родителите ми ме наказаха за 2 години заради изкарана 5-ца в училище. Взеха всичко от стаята ми, освен леглото, и не ми беше позволено да правя нищо с приятелите си. След година и половина ги помолих да ми отменят наказанието, но дотогава те бяха забравили за какво съм наказан. Въпреки това ми отказаха, защото решиха, че трябва да съм направил нещо много лошо, за да ме накажат“.

„Моите родители не ми позволяваха да стоя буден след 20.00 часа. Дори в гимназията“.

„Беше ни забранено да говорим на масата за вечеря. Ако проговорехме, имаше наказания. Затова сега съм инструктирал децата си да говорят колкото си искат по време на вечеря“.

„Майка ми ми изключи тока, когато ме отстраниха временно от училище и ми купи газова лампа, за да си пиша домашните на нея“.

„Вкъщи беше забранено да се гледа телевизия. Изобщо. Защото тя била дяволско изобретение. Но в мига, в който като последно дете се изнесох от вкъщи, родителите ми започнаха да гледат телевизия непрекъснато“.

Източник: actualno.com

Вижте още:

Защо не действат виковете и наказанията и как да накараме детето да ни чуе

Спазвайте тези 7 правила, ако все пак се налага да накажете детето си

9 странни форми на брачен съюз по света, които ще ви смаят

За възпитанието – от друг ъгъл