Събития за деца за 1 юни 2016 – Пловдив

пловдив
Детски панаир на занаятите за 1 юни

В пространството на Лапидариума в Старинен Пловдив /при лошо време в Балабанова къща / ще се проведе „Детски панаир на занаятите“. От 11 до 14 ч. ще се разположат импровизирани работилнички по керамика, плъсти, художествени тъкани, везмо, царевична шума, рисувано стъкло и стъклодухане, в които деца под ръководството на майсторите от Регионална занаятчийска камара Пловдив могат да усвоят първите стъпки на занаята, да изработят изделие , което да отнесат вкъщи за спомен.

 

Празник за децата по случай 1 юни на пл. „Стефан Стамболов“

Програма:
10:00 – 11:00 часа – Празник с дъвка!
11:00 – 13:00 часа – „Пътешествие в страната на талантите“ /Забавно детско шоу с изпълнения на млади таланти и много игри; яздене и снимки с истинско пони и други/

16:00 – 18:00 часа – VІ детски фестивал „Талантино“ – забавление и представление /Надуваем замък, детски изяви, забавления, лакомства, балони и много изненади/

18:00 – 20:00 – Вълшебно лято /Музикални и танцови изяви на млади звезди, вълнуващи игри с много награди, благотворителна томбола с подаръци, сокове Greno и най-голяма торта/.

Детски празник в Цар Симеоновата градина на 1 юни

Пловдивският Комплекс за социални услуги за деца и семейства  кани всички на детски хепънинг под надслов „С грижа за детето“ по повод 1 юни – Международния ден на детето, който ще се състои на 1 юни от 10.30 до 12.00 ч. в Цар Симеоновата градина – Виенски павилион /оркестрината/.

За поредна година екипът на Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив ще отбележи Деня на детето с много детски игри, празнично настроение и послания към възрастните за значимостта на детството, като най-важен етап в живота на всеки човек.

Акцент в програмата тази година ще са децата от театрална група „Талантите на Комплекса“, които са подготвили сценки „Ха да видим: Кой кого?“, надлъгване по Чудомир.

Денят на детето е повод и за популяризиране правата на децата в рамките на кампаниите, които КСУДС провежда. По време на празника екипът ще отправи своите послания: „Остани родител“, „Нека бъдем толерантни“, „Да бъдеш дете, не трябва да е болезнено“, Отвори сърцето си, приеми дете“, „Да върнем децата на Пловдив в училище“, „Подай ръка, не пари!“.

 

Весел празник в пловдивския парк „Каменица“ за Деня на детето

По случай 1-ви юни – Международния ден на детето, администрацията на район „Източен“ на гр. Пловдив организира за малчуганите весел празник в парк „Каменица“ от 16 часа.

Ще има много забавни игри, състезания и награди. Всеки, който желае, ще може да се изяви артистично с микрофон пред публика. Ще бъде много забавно, весело и пъстро!
Голям детски концерт на Римския стадион

Голям детски концерт на Римския стадион от 18,30 ч. ще изнесат Симфоничният оркестър на Музикалното училище с диригент Пламен Първанов и народният хор на АМТИИ в Пловдив с диригент Костадин Бураджиев.Проявата е посветена на Деня на детето 1 юни и е от програмата на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща