Стартира работилница за малки програмисти и артисти

От 3 до 6 февруари, в София, ще се проведе първият практически курс за ученици между 8 и 12 години, които изявяват интерес и желаят да придобият умения, както в сферата на роботиката и програмирането, така и в областта на видеомонтажа и дигиталните изкуства.

Четиридневното полудневно събитие с иновативна концепция, е интересно с факта, че обединява двете дисциплини – технологии и изкуство и поднася полезни знания и умения във вид на игрови занятия.

Първата тема, „роботика“, включва теория и практика по механика и конструиране на робот; същност и начини на използване на сензорите; блоково програмиране и задаване на кратки задачи към  робота. Темата „дигитални изкуства“ пък ще въведе любознателните участници в същността на видеомонтажа и ще ги запознае със софтуер за обработка на видео. Целта е по време на курса, децата да се научат да изграждат сториборд и да монтират видеоклип.

Курсът се организира от образователен център Технократи в партньорство с школа по изкуство и дизайн за деца LittleMakers и ще се проведе  в пространството на MOVE.BG (ул. „Сердика“ 20) по време на междусрочната ученическа ваканция.

„Специално за междусрочната ваканция, искахме да разширим курса ни по роботика с по-артистична тема. След среща с нашите партньори от Little Makers, обсъдихме как бихме могли да включим дигиталните изкуства, за да стимулираме още повече креативния процес и ето, че това е вече факт. В нашата работа сме установили, че понякога родителите не подозират за уменията и интересите на децата си, докато не им се предостави поле за изява.“ – коментира Ивайло Бонев, съосновател на Технократи.

Условия за участие и записвания: https://goo.gl/forms/gvin1VPqPJolCfa33

Възрастова група: 8-12 години

Присъединете се наhttps://www.facebook.com/events/395385210911576/

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien