6 рецепти за вкусна крем супа
6. Картофена крем супа със сьомга
1/2 кг картофи
400 г сьомга
1 глава лук
2 с.л. масло
2 лъжици зеленчуков бульон
200 мл. течна сметана
1 чаена лъжица черен пипер
Сол
Рецепта:
Лукът се нарязва на кубчета. Поставя с в дълбока тенджера и се задушава в маслото до омекване. След това към него се добавят обелените и нарязани на ситни кубчета картофи, добавя се и горещият зеленчуков бульон. Супата се оставя да ври до пълна готовност на картофите. Щом те омекнат, се добавя почистената от костите и нарязана на едри кубчета прясна сьомга (400 г), а също и подправките – сол и черен пипер. След около 2-3 минути сьомгата е готова и се отстранява с решетъчна лъжица. Останалата супа се отстранява от котлона и се пасира. Щом леко се охлади, към нея на тънка струйка и при постоянно разбъркване се добавя течната готварска сметана. Разбърква се старателно и картофената супа се сервира в подходящи купички, като във всяка порция се добавят кубчета сьомга.