6 рецепти за вкусна крем супа

5. Гъбена крем супа с пиле

Необходими продукти: крем супа, гъби, пиле, списание родител, родител.бг


1/2 кг гъби печурки

300 гр картофи

300 гр пилешки гърди

4 скилидки чесън

2 стръка праз лук

2 литра вода

50 г масло

целина

естрагон

 

Рецепта:

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. Щом е готово, се изважда и накъсва на парчета. Поставя се в тиган и се запържва в малко масло. На мястото на месото се слагат обелените и нарязани картофи, печурки, праз лук и чесън. Сваряват се до пълна готовност и се пасират.

Супата се връща на котлона и се доовкусява със сол, пипер, нарязани на ситно естрагон и листа от целина. Добавят се запържените пилешки късове и се сваля от огъня.