3. Зеленчукова крем супа с картофи, спанак и тиква
2 моркова
1 картоф
100 г спанак
100 г тиква
сол
4 с.л. олио
1/2 л. прясно мляко
черен пипер
50 гр магданоз
2 супени лъжици. сусам
100 гр сирене
100 гр крутони
Рецепта:
Морковите и картофите, както и тиквата се обелват и нарязват на парчета. Сваряват се заедно със спанака и се пасират. В пюрето се налива горещото прясно мляко. При необходимост може да се налее вода, за да не се получи прекалено гъста супата. Посолява се, подправя се с черен пипер. Добавя се олио и се оставя на котлона да поври още 2-3 минути. Поднася се гарнирана със ситно нарязан пресен магданоз, обилно поръсена със сусам и настъргано сирене. И, естествено, с крутони.