Правят безплатни ортопедични прегледи за деца


 

Безплатни прегледи на деца, които имат проблеми с костно-мускулната система ще има на 31 май и на 1 юни 2018 година.

Високо специализираните детски ортопеди, гръбначни хирурзи, ортопеди-специалисти в областта на хирургия на ръката, онкохирурзи и кинезитерапевти  от Университетска болница по ортопедия СБАЛО „ Проф. Бойчо Бойчев“ в Горна баня, София ще бъдат на разположение на децата и техните родители за консултации, съобщиха от лечебното заведение.

Повод за кампанията е Международният ден на детето 1 юни.

Ортопедията в Горна баня за втори път инициира безплатни прегледи на деца тъй като отчита високата степен на риск при тях от променените условия на живот – обездвижването, лошата стойка по време на занимания в училище и работа пред компютър.

Изпълнителният директор на болницата д-р Боян Христов обяви, че прегледите ще се извършват в консултативните кабинети на диагностично-консултативния блок на болницата, от 8.30 ч.  до 15.30 ч. Не е необходимо предварително записване.

Препоръчително е носенето на налични изследвани и консултации, извършени до момента.

При необходимост от допълнителни апаратни изследвания (ехография, рентгенови снимки, лабораторни изследвания и др.), те ще бъдат заплащани по ценоразпис на болницата.

Децата ще получат възможността за профилактични прегледи и  консултации за:

  • Гръбначни проблеми: сколиоза / порочна стойка ( изкривяване със странично отклонение), кифоза (привеждане напред, приведена стойка), деформации на гръдния кош ( изпъкнал гръден кош, вдлъбнат гръден кош, асиметрия), болки в гръбначния стълб, вродени деформитети.
  • Проблеми в областта на  крака: вродени и придобити деформации на крайниците, изкривяване на долните крайници – Х-байне, О-байне, нарушения в походката, разлика в дължините на крайниците, криви ходила, плоскостъпие, изкривяване на палеца и пръстите,  болки от претоварване.
  • Проблеми в областта на  ръката: вродени и придобити деформации на горния крайник,      ограничена подвижност,  нарушения в хватателната способност,  болки от претоварване.
  • Наличие на новообразувания  и формации на крайниците и тялото.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien