Домашен течен шоколад без захар и мляко (рецепта)

течен шоколад

Необходими Съставки

  • какао – 500 г натурално
  • кашу – 200 г
  • кокосово мляко – 300 мл
  • какаово масло – 40 – 50 г
  • кардамом – 7 зрънца, счукани добре
  • мед – 1 буркан
  • вода – на око

Приготвяне на Домашен шоколад без захар и мляко

Залейте кашуто с малко вода, колкото да покрие и пасирайте много добре ядките.

Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда.

След тях сипете меда и бъркайте първоначално на ниска степен на котлона и постепенно увеличавайте до висока.

Бъркането отнема около 50 минути. Трябва да се получи пухкав, но не течен шоколад (около 2 л)

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Е-MAIL АБОНАМЕНТ:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: