За първия учебен ден – книга, вместо цветя

книжки, които дедтето да прочета, Списание Родител, Родител.бг, Roditel.bg

Училище „Юрий Гагарин“ в комплекс „Камчия“ продължава инициативата си – на първия учебен ден – 15 септември – вместо цветя децата да дарят любимата си книга на училищната библиотека. Инициатива на Училището на бъдещето е в подкрепа на четенето сред децата. В нея могат да се включат и други училища от Варна и страната, издателства, книжарници, библиотеки и др.

За изминалите две години в богатите и красиви библиотеки в „Камчия“, в които се съхраняват над 25 тома художествена и научна литература на различни езици, учениците от ЧСУ „Юрий Гагарин“ дариха нови 437 детски книги. Рекордьор е един от петите класове, който предаде в библиотеката цели 40 заглавия. Всеки от класовете получава свидетелство за дарение, връчено на специална церемония в храма на книгите.

„За този 15 септември препоръчваме на нашите ученици да донесат любимата си книга от задължителната литература, която са прочели през лятото или енциклопедии на руски или на английски език. Не е задължително те да са нови“, разказа библиотекарят на СОК „Камчия“ Юлия Георгиева и допълни, че възпитаниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“ вече знаят, че когато се отнасяме с любов и уважение към книгите и ги пазим – те нямат възраст и цена.

От богатата книжна колекция, която събраха малките гагаринци, те научиха повече не само за Космоса, за света, за изкуството и за хората, но и за своите приятели и съученици – какво обичат да четат, какво ги вълнува. Любими на учениците са енциклопедиите за Космоса и планетите, а също и разказите за дракони и пирати.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien