8-те най-неуместни реакции на мъжете, когато разберат, че ще стават бащи

баща реакция бременност

1. „От мен ли е?”


Понякога дори и най-съобразителните мъже могат да направят неуместно изказване от подобен тип, дори и да нямат никаква причина да смятат обратното. Но да не бъдем твърде сурови – все пак татковците са една идея по-ощетени, за разлика от майките, при които въпросът „От мен ли е?” никога не стои на дневен ред.

2. „Ще го задържим ли?”

Едва ли това е мечтаната реакция, която една бременна жена може да получи от бащата на детето си, дори и тя самата да си задава същия въпрос. Не бързайте да се ядосвате, повечето мъже бързо свикват с мисълта.

3. „Ама сигурна ли си, че си бременна?”

В този случай може би е добре да разполагате с някакъв доказателствен материал – като например тест за бременност с две чертички или пък снимка от ехографско изследване. Ако все пак неуместните коментари продължават да валят с въпроси от типа „Ама как така е станало от първия път?”, може би е добре да извадите и научна литература по темата.

4. „Трябваше да се сетя, напълняла си!”

Тази реплика може да бъде леко смущаваща, особено, ако любимият ви гордо заяви, че нищо не му е убягнало и е забелязал ОЩЕ ПРЕДИ ТРИ месеца, че сте напълняла, а вие сте бременна едва от три седмици

5. „Шегуваш се, нали?”

Ако ви стане неприятно от подобен тип реакция, може пък наистина да се пошегувате – например, че очаквате близнаци.

6. „Не можем ли да го отложим за известно време?”

Тук ще се наложи да бъдете напълно откровени и да обясните, че дори и да положите всички усилия, това с отлагането няма да се получи.

7. „Май ми прилоша!”

Е, ако вашият възлюбен вземе, че пребледнее от новината, не ви остава нищо друго, освен да му донесете чаша вода и малко Валидол. Погрижете се за него и не го съдете строго – на него също му предстои да става свидетел на чести прилошавания, особено сутрин.

8. ТИШИНА (казано иначе – пълно мълчание)

Не изпадайте в паника, ако спътникът ви в живота или просто бъдещ татко на детето ви се вцепени от новината и загуби ума и дума. Може би е по-добре така, вместо някоя от гореизброените реакции. Докато го чакате да осмисли информацията, може да подремнете или да изгледате някой сериал.

 

Към татковците – моля, не ни се сърдете, този текст цели да развесели, както нас, така и вас. Ние знаем, че се справяте чудесно и сте незаменими помощници, пък било то и с някои необмислени реакции, за които след време ще си спомняте с усмивка.

 

Автор: Списание РОДИТЕЛ, Roditel.bg

Вижте още:

10-те типа майки на детската площадка

Скъпи, майчинството не е ваканция

5 неща, които не бива да казваме на наскоро родилите майки

С три деца на море – изживяването в цифри