Безглутенови бисквити с киноа и бадеми (рецепта)

vdahnovenia blog

Днес искам да ви представя едни уникални бисквити, които си измислих в момент на криза, които пак идват да покажат, че всичко е въпрос на нагласа и на желание! Още повече, че като вкус превъзхождат всички неща в лъскави опаковки, а наред с това са подходящи за доста „диети“ и режими и особено за Е-диетата на Надя Петрова. Диета, през която съм минала и която препоръчвам да пробвате, ако имате някакви неприятни симптоми, които ви създават неудобства.

Искрено се надявам се обаче, че сте в идеално здраве и да сте готови за кулинарни подвизи.
Започваме ли?

1 чаена чаша брашно от киноа – може да използвате и оризово, от елда или каквото друго решите,

1 чаена чаша тапиока,

150 гр кокосово масло,

½ чаена чаша ксилитол – или друг подсладител по ваш избор,

½ ч. л. ванилия,

1 чаена лъжичка махлеб (по желание),

50 гр филирани бадеми.

Смесваме първо сухите съставки (без бадемите), после добавяме маслото и ванилията и разбъркваме. Сместа става на трохи, като постепенно започва да се оформя тесто. Разточваме на кора с дебелина 1 см и поръсваме с бадемите. Разточваме още малко до 0,5 см дебелина, за да може бадемите да останат залепени, и изрязваме с желаната форма.

P.S. Внимание, опитайте веднага, защото у дома буквално изчезнаха.

 

Рецептата подготви: Борислава Люцканова, автор на блога Vdahnovenia.bg

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Е-MAIL АБОНАМЕНТ:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: