6 рецепти за вкусна крем супа

2. Крем супа от картофи, броколи и моркови

 

броколи моркови картоф

Необходими продукти: 

1 глава броколи

2 големи картофа

1 морков

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 гр пармезан

босилек

сол

3 супени лъжици масло

черен пипер

магданоз

 

Рецепта:

Броколите (1 глава) се накъсват на розички, накисват се в подсолена вода за 2 часа и се измиват. След това се слагат във вряща подсолена вода и се бланшират за 3 минути. Изваждат се от водата и се отцеждат. Половината от тях се пасират.

В друга тенджера се сваряват в подсолена вода обелените картофи (2 големи) и морковът, както и главата лук – цяла. Лукът се изхвърля, а картофите и морковът се пасират и се връщат в бульона, който трябва да поври няколко минути. Добавят се пасираните броколи, босилекът и ситно нарязаният магданоз, счуканият със сол чесън (3 скилидки), маслото и настърганият пармезан. Преди да се снеме от котлона супата, в нея се добавят останалите розички от броколите. Поднася се гореща.