Роботи и „Не се сърди човече“ в човешки размер в детската програма на Sofia Game Night

Sofia Game Night се завръща на 2 ноември с второ издание и още по-богата програма, която ще включи над 40 събития на 30 локации в цяла София. Важен акцент в Sofia Game Night тази година са събията за деца. С нас 10 събития детската програма включа ще предизвика малчугани, младежи и техните семейства да се впуснат в света на игрите.

Кой не би желал да си си направи собствена видеоигра, да нарисува своя любим герои или да си поиграе с роботи? Какви са ползите от електронните спортове или как можем да преоткрием музея чрез игра? Тези и много други забавления очакват посетителите на Софийската нощ на игрите.

През тази година за първи път в програмата се включват РобоКидс (SofiaLab, ул. Сердика 1), който ще покажат на по-малките дизайнери, колко е забавно да направиш собствена игра. Dechica.com, които също са в SofiaLab, са ни обещали съботен следобед пълен с образователни интерактивни игри, добавена реалност и занимавки от хартия.

Матема и SmartyKids Център (ул. Цар Самуил 109) са подготвили настолни игри за най-малките, които ще имат възможността да упражнят паметта си и да изпробват своята логика с главоблъсканици.

А с „MindHub“ (ул. Шипка 34) ви канят на „Вечер на програмирането“, на която деца и техните родители ще могат да научат повече за ключови умения за професиите на бъдещето, както и да си поиграят с роботите Даш и Дот.

Компютърната академия IT STEP (ул. Алабин 58) кани гостите на Sofia Game Night на пет събития, в които те ще могат да се включат в откритите уроци: „Създай геройче с Illustrator“, „Направи първата си игра със „Scratch“ и „Създай игра с Kodu“,  да разберат повече за „Теория на цветовете, базирана на герои от игрите“, а родителите ще могат да поговорят повече с Георги Желев, част от Team Vrkolak, който ще разкаже повече как чрез електронни спортове и игри младите таланти развиват личностни и интелектуални качества.

Националният исторически музей (ул. Витошко лале 16) се включва в Нощта на игрите с популярни заглавия настолни игри като „Не се сърди човече“, „Jenga“, „Дама“ в човешки размери, както и игри, разработени от музейните специалисти с цел да направят опознаването на експонатите в музея по-различно и интересно. Кой казва, че посещението в музеи е скучно?

Друга организация, която се включва за първи път е Британски съвет (ул. Кракра 7), който са подготвили много интересна среща с „Micro:bit“ – е джобен, програмируем компютър, разработен от БиБиСи и въведен в учебната програма в Обединеното кралство и други страни по света. Устройството е подходящо както за деца и тийнейджъри с опит в кодирането, така и за абсолютно начинаещи. С негова помощ всеки може да се превърне в дизайнер и творец на дигитална информация, като възможностите за създаване са много – от крачкомер до интерактивна игра и робот.

Пълната програма на Sofia Game Night можете да намерите тук.

 

Коментарите са изключени.