5 лесни рецепти за зеленчуков пастет, които детето ви ще обикне

Зеленчуков пастет с домат, чушка и орехи

Продукти:

2 червени чушка
2 средноголеми домата
50 грама смлени орехи
2 супени лъжици зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се нарязват. Доматите се обелват и нарязват. Всичко продукти се поставят в блендер или се пасират докато се получи гладка хомогенна смес.

 

Пастет с авокадо и яйце

Продукти:

2 броя авокадо
4 варени яйца
1 супена лъжица кисело мляко
100 грама сирене
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка червен пипер

Приготвяне:

Авокадото се обелва и се отделя от костилката. Нарязва се на дребни парчета. Яйцата също се обелват и се нарязват на ситно. Сиренето се натрошава. След това всички продукти се объркват в купа и се пасират до желаната гладкост на пастета.

 

Пастет от маслини

Продукти:

400 г маслини
2 или 3 филийки хляб
1 глава лук
1 скилидка чесън
сокът от половин лимон
1 яйце
100 милилитра зехтин
сол

 

Приготвяне:

Яйцето се сварява и се настъргва. Филийките хляб се накисват във вода, след това се изцеждат и смесват с яйцето. Прибавят се маслините, лукът и чесънът, нарязани на ситно. Всички продукти се пасират. Готовият пастет се подправя със зехтина, солта и лимона.

 

Грахов пастет с орехи

Продукти:

8 супени лъжици консервиран грах
6 супени лъжици извара
4 ореха
2 супени лъжици лимонов сок
сол
копър

Приготвяне:

Орехите се почистват от черупките и се наситняват. Грахът се отцежда от водата и се измерва необходимото количество. Всички продукти се поставят в блендер или се пасират до получаването на гладка хомогенна смес.

 

Зеленчуков пастет с целина

Продукти:

200 грама целина
200 грама картофи
200 грама броколи
100 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица лимонов сок
2 и ½ супени лъжици масло
½ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер
2-3 стръка магданоз

Приготвяне:

Целината се измива, обелва и заедно с броколито се сварява в подсолена вода, подправена с лимонов сок. Картофите се обелват, нарязват на ситно и се сваряват с млякото. Зеленчуците се събират и се пасират или блендират. Поръсват се с черен пипер и сол, добавя се маслото и отново всичко се пасира. Пастетът се сервира поръсен с накълцан магданоз.

 

Вижте още:

6 идеи за вкусни и засищащи закуски, които децата да хапват сутрин

6 смути рецепти, с които да подобрите имунната система на децата

Домашен течен шоколад без захар и мляко (рецепта)

Полезна и вкусна торта без захар и без печене

 

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: