Сок от черен бъз – за по-добър имунитет

Черен бъз
Медицинските качества на черния бъз са известни и се използват от векове. Биофлавоноидите и природни имуностимуланти, черен бъз, списание родител, родител.бгпротеините, които се съдържат в сока от плодовете на черния бъз, унищожават в зародиш вирусите, които причиняват настинка и грип. Дори и да сме станали жертва на простудно заболяване, приемът на черен бъз ще облекчи симптомите и ще ни накара да се чувстваме по-добре и да преболедуваме по-лесно и бързо.
Разпространени са много рецепти за приготвяне на сироп от цветовете на черния бъз. При всички обаче се ползва голямо количество бяла захар, която е вредна за имунитета. Ето една рецепта, при която се ползва мед, вместо захар. Към 12 цвята черен бъз се прибавя литър вода, 1 пакетче лимонтузу и сместа престоява 24 часа на хладно. Прецежда се и се прибавя 1 компотен буркан мед и се разбърква до пълно разтваряне на меда. Налива се в стъклени бутилки и се съхранява в хладилник. При консумация се разрежда с желаното количество вода.

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Е-MAIL АБОНАМЕНТ:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: