Бебешка кухня: Картофено-карфиолено пюре с пуешко (рецепта)

 пюре картоф карфиол

Необходими продукти

  • 30 гр. вода (от варенето на зеленчуците)
  • 40 гр. картофи
  • 90 гр. карфиол
  • 20 гр. пуешко месо
  • 10 гр. олио (рафинирано)

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, почистватм и нарязваме зеленчуците на кубчета. Сваряваме картофите добре (в зависимост от големината на кубчетата приблизително 15 минути). В отделна тенджера сваряваме карфиола (за приблизително 10 минути). Отделяме необходимото количество от водата, в която сме варили зеленчуците.
  2. Пуешкото също нарязваме на кубчета и сваряваме добре (за около 5 минути, в зависимост от парченцата).
  3. Пасираме хубаво парченцата зеленчуци, пуешкото, водата и олиото.
  4. Накрая още веднъж кипваме готовата каша.

Подходяща възраст – за деца над 6-8 месеца и след консултация с педиатър

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Е-MAIL АБОНАМЕНТ:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: